Kreolsk Gryta

Hem / Kreolsk Gryta

Kreolsk gryta är perfekt när hösten och vintern kryper sig på. Man ångrar sig aldrig när man lagat en gryta. Enkel och snabb att göra och framförallt väldigt god. Det här receptet går att ändra och justera så att det passar alla, första gången vi följde det här receptet fastnade vi direkt. Servera en god kladdkaka till efterrätt.

Du behöver (6 portioner):

  • 15 normalstora potatisar
  • 800g fläskfilé
  • 4 stycken kryddiga korvar
  • 2 stycken röda paprikor
  • 1 liten burk syltlök
  • Cornichons efter smak
  • 1 deciliter svarta oliver
  • 2 stycken vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 5 deciliter grädde

Gör såhär

  1. Koka potatisen
  2. Skiva upp fläskfilén och korven
  3. Sila av gurka, cornichoner och oliverna. Strimla paprikan
  4. Stek korv lite snabbt tillsammans med fläskfilén och vitlök
  5. Tillsätt paprika, cornichons, oliver och syltlök. Häll på grädden och låt sjuda i 5–7 minuter och smaka av
  6. Servera med pressad potatis och grönsallad

Fler recept