Lite sega, lite smuliga, mjuka och helt perfekta. I det här receptet, som är kanske världens angenämaste recept, har jag i en liten gnutta salt som lyfter fram smakerna lite extra. Kombinera med scones för en ultimat brunch!
Du behöver (10–15 stycken)
2 ½ deciliter vetemjöl
2 teskedar bakpulver
2 ½ deciliter standardmjölk
2 ½ matskedar strösocker
2 matskedar smält smör
1 kryddmått salt
1 ägg
Gör såhär
Blanda ner socker, bakpulver och mjöl i en bunke. Vispa ner mjölken, en liten skvätt i taget. Vispa ner smöret och sist av allt ägget. Vispa tills du har en slät smet.
Använd ungefär en halv deciliter pannkakssmet per pannkaka och stek ungefär 2 minuter per sida i smörad stekpanna.
Servera med florsocker, lönnsirap, och njut av din lyxiga pannkaksfrukost