Dumlekakor

Hem / Dumlekakor

Lite sega, lite smuliga, mjuka och helt perfekta. I det här receptet, som är kanske världens angenämaste recept, har jag i en liten gnutta salt som lyfter fram smakerna lite extra.

Du behöver (12 stycken).

  • 12 stycken Dumlekolor
  • 1 ½ deciliter vetemjöl
  • ½ deciliter socker
  • 100 gram smör
  • 12 stycken Noblesse
  • ½ tesked salt

Gör såhär

  1. Rör ihop socker, rumstempererat smör, salt och mjöl till en deg
  2. Ställ in i kylen i ungefär 30 minuter. Rulla degen till en rulle och skär 12 bitar. Lägg dem i formar och tryck ner en Dumle i varje
  3. Ställ ugnen på 200 grader, ställ in kakorna i 10–12 minuter och lägg på en bit Noblesse på varje kaka.
  4. Njut

En maffig chokladbakelse kan lätt ta över och bli för mycket, det gäller att kombinera den rätt. Bryt av med en klassisk sockerkaka. Här finns mitt goda recept på sockerkaka.

Fler recept