Sockerkaka

Hem / Sockerkaka

Mer klassiskt fikabröd finns nästan inte. Knepet för att få till sockerkakan är att man måste vispa äggen och sockret tills det blir väldigt luftigt. Servera sockerkaka tillsammans med mina goda dumlekakor på fredagsfikat.

Du behöver (1 sockerkaka)

  • 2 ägg
  • 2 deciliter strösocker
  • 1 ½ tesked vaniljsocker
  • 1 ½ tesked bakpulver
  • 3 deciliter vetemjöl
  • 75 gram smör
  • 1 deciliter mjölk

Gör såhär

  1. Slå på ugnen på 175 grader
  2. Bröa och smöra en sockerkaksform
  3. Vispa ihop ägg och strösocker tills det blir riktigt pösigt och får en vit färg
  4. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver
  5. Smält smör och blanda med mjölk, blandningen ska vara ljummen
  6. Rör ihop mjölk och smörblandningen med sockerblandningen
  7. Rör ned mjölblandningen tills smeten är slät, häll ner i formen
  8. Grädda i ungefär en halvtimme

Fler recept