Amerikanska pannkakor

Hem / Amerikanska pannkakor

Lite sega, lite smuliga, mjuka och helt perfekta. I det här receptet, som är kanske världens angenämaste recept, har jag i en liten gnutta salt som lyfter fram smakerna lite extra. Kombinera med scones för en ultimat brunch!

Du behöver (10–15 stycken)

  • 2 ½ deciliter vetemjöl
  • 2 teskedar bakpulver
  • 2 ½ deciliter standardmjölk
  • 2 ½ matskedar strösocker
  • 2 matskedar smält smör
  • 1 kryddmått salt
  • 1 ägg

Gör såhär

  1. Blanda ner socker, bakpulver och mjöl i en bunke. Vispa ner mjölken, en liten skvätt i taget. Vispa ner smöret och sist av allt ägget. Vispa tills du har en slät smet.
  2. Använd ungefär en halv deciliter pannkakssmet per pannkaka och stek ungefär 2 minuter per sida i smörad stekpanna.
  3. Servera med florsocker, lönnsirap, och njut av din lyxiga pannkaksfrukost

Fler recept