Lite sega, lite smuliga, mjuka och helt perfekta. I det här receptet, som är kanske världens angenämaste recept, har jag i en liten gnutta salt som lyfter fram smakerna lite extra. Kombinera med scones för en ultimat brunch!
Du behöver (10–15 stycken)
2 ½ deciliter vetemjöl
2 teskedar bakpulver
2 ½ deciliter standardmjölk
2 ½ matskedar strösocker
2 matskedar smält smör
1 kryddmått salt
1 ägg
Gör såhär
Blanda ner socker, bakpulver och mjöl i en bunke. Vispa ner mjölken, en liten skvätt i taget. Vispa ner smöret och sist av allt ägget. Vispa tills du har en slät smet.
Använd ungefär en halv deciliter pannkakssmet per pannkaka och stek ungefär 2 minuter per sida i smörad stekpanna.
Servera med florsocker, lönnsirap, och njut av din lyxiga pannkaksfrukost
Veganska pannkakor
Amerikanska pannkakor går att få veganska genom att ta bort några ingredienser och ersätta med veganska alternativ. Jag rekommenderar ett recept på veganska pannkakor som är helt utan mjölk, ägg eller smör och som ändå ger ett jättebra resultat.